شروع: پنجشنبه ۱۴۰۰/۰۶/۲۵ ساعت ۱۶:۰۰
جهت مشاهده ی بازپخش اینجا کلیک نمایید
پدیکولوز یا شپش های سر ناشی از پدیکولوس ، توسط یکی از انگل های انسانی به نام humans capitis Pediculus ایجاد می شود و هم در جوامع توسعه یافته و هم در جوامع در حال توسعه دیده می شود.
فاکتورهایی نظیردما شرایط رشد شپش از یک طرف و سن، جنسیت، جنس و حالت مو ، زمان و فراوانی تماس نزدیک (مو به مو) از طرف دیگر در ابتلا به این بیماری موثر هستند. اگر چه پیش بینی می شود بروز این بیماری با توجه به بحران کرونا و کاهش برنامه های اجتماعی و برنامه های حضوری مدارس، در امسال کاهش یابد اما با توجه به الگوی فصلی این بیماری که با سرد شدن هوا خود را بیشتر نشان می دهد باید مراقب بود که اقدام لازم جهت درمان مبتلایان در زمان درست انجام شود. نبود اجتماعات و گروه های دانش آموزی، میتواند از موج سرایت بیماری بکاهد اما خطر ابتلا همچنان وجود دارد و باید راهکار مناسبی برای آن اندیشیده شود.
حدود 4 تا 5 % کودکان 5 الی 16 سال در ایران سالیانه به شپش سر مبتلا می شوند که گزارش مواجه با آن در استان های خوزستان، تهران، اردبیل، آذربایجان غربی، گلستان، خراسان شمالی بیش از سایرین است. داروهای نظیر پرمترین و لیندان هم با مشکل مقاومت دارویی مواجه هستند و هم برای کودکان به دلیل کاهش آستانه تشنج، سمی و پر عارضه به حساب می آیند. استفاده از راهکارهای جدید درمانی همچون عصاره اکالیپتوس نولایس تولید شرکت داروسازی ژانوس، می تواند به درمان سریع تر و بی عارضه این بیماری کمک شایانی کند.
در وبینار پیش رو اساتید برجسته مرکز پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری شرکت مارکتینگ آرگانو و داروسازی ژانوس گرد هم آمدند تا ضمن بررسی جنبه های مختلف مدیریت شپش، به ارائه راهکارها و دارو درمانی نوین در این حوزه بپردازند